חומרי גלם להכנת 1 ק”ג ג’ל
920 גר’ מים מזוקקים
10 גר’ סיבי צלולוז
10 גר’ קסנטאן גאם
50 גר’ מיצוי אלוורה
10 גר’ משמר 12
הערות:
- הג’ל יכול להכיל עד 5% שמנים צמחיים, ועד 0.5% שמנים אתריים.
ככל שהג’ל סמיך יותר, כך הוא יכול להכיל יותר שמנים – ניתן להשתמש בקרבומר כמעבה במקום סיבי צלולוז וקסנטאן גאם.
טיפ:
ניתן להכין כמות קטנה של ג’ל לשימוש מיידי:
50 גר’ מים מזוקקים + 1 גר’ קסנטאן גאם
הוראות הכנה
- מחממים את המים בשיטת בן מארי ל- 50 מעלות
- מוסיפים את סיבי הצלולוז ומערבבים בעזרת בלנדר מוט
- מוסיפים את הקסנטאן גאם
- מקררים לטמפ’ החדר ומוסיפים תמצית אלוורה ומשמר