ג׳ל אלוורה

חומרי גלם להכנת 1 ק”ג ג’ל

920 גר’ מים מזוקקים

10 גר’ סיבי צלולוז

10 גר’ קסנטאן גאם

50 גר’ מיצוי אלוורה

10 גר’ משמר 12

הערות:

  • הג’ל יכול להכיל עד 5% שמנים צמחיים, ועד 0.5% שמנים אתריים.
    ככל שהג’ל סמיך יותר, כך הוא יכול להכיל יותר שמנים – ניתן להשתמש בקרבומר כמעבה במקום סיבי צלולוז וקסנטאן גאם.

טיפ:
ניתן להכין כמות קטנה של ג’ל לשימוש מיידי:
50 גר’ מים מזוקקים + 1 גר’ קסנטאן גאם

הוראות הכנה

  • מחממים את המים בשיטת בן מארי ל- 50 מעלות
  • מוסיפים את סיבי הצלולוז ומערבבים בעזרת בלנדר מוט
  • מוסיפים את הקסנטאן גאם
  • מקררים לטמפ’ החדר ומוסיפים תמצית אלוורה ומשמר