אמנות הערבוב של שמנים אתריים
בושם או תרכובת שמנים אתריים הינם יותר מאשר סתם ערבוב של שמנים. הכנת בושם משמנים אתריים היא למעשה מלאכת מחשבת, אמנות המצריכה גם אינטואיציה וגם תהליך יצירתי. כשממזגים גם ניסיון רב, יצירתיות וגם קצת מדע ניתן להגיע לסינרגיה ובושם שבאמת רוצים. זה כמעט כמו בישול, כל אחד יכול לערבב מה שכתוב במתכון, אך רק אדם עם ניסיון ויצירתיות יכו להגיע ליצירת אמנות הנקראת בושם ש/יש בו קצת קסם וקצת אנרגיה מרפאת של העולם
ערבב בעצמך.
לשמנים אתריים יש תכונות מרפא רבות, וגם חלק רב מהארומתיראפיה הוא ערבוב שמנים לא רק עקב תכונות שלהם אלא גם בגלל הריח. אם יש לכם כאב ראש אין טעם לערבב שמנים המפחיתים כאב ראש אם אינכם אוהבים את הריח. הידיעה אילו תערובת שמנים לערבב מבוססת על ידע אודות שמנים נדיפים בשילוב אינטואיציה ויצירתיות. עיון בתכונות השמן האתרי ייתן לכם כיוון למחשבה והעדפה אל ההרחה של השמן והניסיון שלו במגע עם העור תאפשר שיטה של ניסוי ותעייה ופיתוח ידע עצמי איזה שמן מתערבב עם שמן אחר, כך לומדים על צמח וגם לומדים על הריח שלו.
חשוב ביותר גם לזכור שאין ממש חוקים של נכון או לא, על טעם וריח אין מה להתווכח. מה שנפלא לאחד דוחה את השני.
ריחות בסיס, אמצע ועלית
עירוב שמנים אתריים לכדי בושם ממש היא אמנות עתיקה ודומה ליצירת מוזיקה.לשניהם יש קשר לסולמות. יש טונים נמוכים וגבוהים וגם באמצע. כך הבושם. הרמוניה נוצרת בעזרת צלילים נמוכים בינוניים וגבוהים, לכן תערובת טובה של שמנים כוללת ערבוב שמנים שלוש קבוצות
ריח עליון- הריח הראשון שאנו ממריחים בתערובת. אלה ריחות קלילים רעננים ומתנדפים בקלות
ריח בינוני- מהווה את איפיון הבושם,את תכונתו הקרית, הם לב ליבו של הבושם הנשאר לאורך זמן
ריח בסיס-הוא העדין מכל שלושת השכבות. אלה ריחות כבדים ועשירים. הם השמנים שיישארו לאורך זמן. כשמכינים בושם אלה נקראים פיקטיביים, מאחים את כל הריחות יחד ומאפשרים לשמני העלית להישאר בתערובת כמה שיותר. ברגע שלומדים וזוכרים את סוג הריח של שמן אתרי, מתחילים להבין את נדיפותו, באיזו מהירות הוא משחרר את הריח האופייני שלו וכמה זמן הוא יישאר לנו באף. האמנות היא השילוב של שלושת הקבוצות הללו. זה הסוד שיקבע את הצלחת תערובת הבשמים הזו
הדגמה
לפניכם רשימת שמנים וחלוקתם לשלוש קבוצות בסיסיות לפי חלוקה לסולם עליון, בינוני ונמוך ברור שהסולמות סובייקטיביים ומשתנים מאדם לאדם. מקובל מאוד להניח כי רוב בני האדם משייכים ריחות הדריים לסולם העליון, ריחות פרחים ופריחות לקבוצת האמצע וריחות של שורשים וקליפות לסולם נמוך. התערובת הללו הן רק דוגמא לתערובות קלאסיות
.