גליצרין צמחי

///גליצרין צמחי

גליצרין צמחי

18.0038.00

במלאי

מק"ט: 465465-3-2 קטגוריות: ,

הגליצרין התגלה ע"י שיל (Scheele) בשנת 1779 בעת תהליך ספוניפיקציה של שמן זית. הגליצרין הוא מרכיב חשוב של שמנים ושומנים. מבחינה טכנית הגליצרין הוא סוג של אלכוהול ומתחבר עם חומצות שומן כמו פלמיטית, אולאית, סטיארית ליצור טריגליצרידים או שומנים.
הגליצרין מהווה את "עמוד השדרה" אליו חומצות השומן מתחברות ליצור שומנים.

הגליצרין מופיע כחומר טהור בשמן המופק מכבד של דג הקוד, חלמון ביצה, במוח האדם וכתוצר לוואי של תסיסה. הוא נוזל שקוף חסר צבע, צמיג (סירופ), שמנוני למגע, חסר ריח, מתוק במקצת וחם למגע. הגליצרין הצמחי נועד למטרות רפואיות ולבליעה ונוצר בתהליך של אדים חמים.

הוא בעל תכונות אנטיבקטריאליות חזקות ויכול לשמש גם כחומר משמר (מחצית מכוח שימור של אלכוהול). וכחומר ממיס לתמציות צמחי מרפא. הוא משמר מצויין לצמחי מרפא ונקרא גליצריט עם חיי מדף עד שנה.
הוא יכול לאגור עד 10% מנפחו במים, כלומר הוא לחותן.

 

לחץ כאן למתכון להכנת קרם ג'ל טיפולי לאקנה.

לחץ כאן למתכון לקרם רגליים נענע מנתה.

לחץ כאן למתכון קרם גוף מוקצף מהמם

לחץ כאן למתכון הכנת שמפו הכי פשוט

לחץ כאן למתכון ג'ל עיניים ממצק ומעניק לחות

לחץ כאן למתכון קרם הגנה אבץ (צינק אוקסיד)

לחץ כאן למתכונים נגד יתושים מעצבנים

לחץ כאן למתכון קרם ויטמינים לעור יבש ורגיש

שימוש:
גליצרין טהור הוא מכווץ ומטפל בפצעים. ניתן להכניס לתוכו הידרוסולים למטרות של טיפול בעור בצורה של גליצרין והידרוסול הוא מבריק, מרכך ומרגיע. אם מערבבים אותו עם מי וורדים וכמה גרגרי בוראקס זה מי ניקוי לטיפול בעור יבש וסדוק לפנים, לשפתיים, לידיים
אם מערבבים איתו שמנים אתריים הוא מצויין לטיפול ארומתראפי לעור יבש, כואב, מגורה או סדוק.
אפשר גם להוציא שעווה מהאוזניים עם חומר זה.
גליצרין משמש ברפואה לטיפול בעצירות בתוך נרות גליצרין.
המסת צמחים בגליצרין היא דרכם של ההרבליסטים לטפל בתינוקות שאינם רשאים לקחת אלכוהול או אלה שרוצים להיגמל.
סירופ מתוק מאד ברמת מתיקות של 0.6 מזו של סוכר. חומר מסיס מים. חומר מרגיע ומדלל שמושך לחות מהאוויר אל העור. הגליצרין הוא משחת עור שמעניק לעור תחושת רכות. אינו רעיל, אינו מגרה, אינו אלרגני. משמש ממס לצמחי מרפא וטינקטורות לתינוקות הנראים גליצריטים  גליצרין זה ממקור צמחי בדרך כלל מקוקוס ודקל.

תכונות בקוסמטיקה:

  • מוסיף לחות.
  • משמש בעיקר לקרמים לידיים ולרגליים להוספת לחות.
  • יתן להעשיר גם קרמים לפנים בגליצרין.
  • לחותניים נוספים: סורביטול (מסיס מים), פנטינול – פרו ויטמין B5 (מסיס מים), סקוואלן (מסיס שמן).

מינון מומלץ: 2%-5%
צורה: נוזל שקוף וסמיך

0
צרו איתנו קשר

רוגע קוסמטיקה

טלפון: 03-9332382
דוא"ל: salesroga@gmail.com
כתובת:אליהו איתן 20/א (בית ארזים), ראשון לציון