האם הכרחי להוסיף משמרים לקרמים?
כן, תמיד צריך להכניס משמרים כשיש פאזה מימית.מומלץ להוסיף 0.5%-0.6% משמרים. רצוי להשתמש במשמרים ידידותיים וצמחיים ולא בפאראבנים כימיים.
כשמשתמשים בחליטות צמחים או תמציות צמחיות צריך להוסיף עד 1 אחוז משמרים. לא להשתמש במשמרים זהעלול להיות מסוכן מפני שהחיידקים הנמצאים בחליטות מתפתחים מהר ולא רואים אותם בצבע הקרם, פטריות יותר רואים כי יש להם צבע כחול ירוק. ללא משמרים אפשר להחזיק במקרר עד שבועיים.
ל100 מל קרם – 12 טיפות משמר – 0.6מל. משמר 12 ידידותי או 20 טיפות משמר K בשילוב 10 טיפות חומצה לקטית ולשמור שחומציות הקרם פחות
מ-5.5. משמר 12 לא יכול להיות מוסף לדטרגנטים.
האם אפשר להחליף משמרים בתמצית זרעי אשכוליות?
משמר טבעי זה לא הורג את כל החיידקים והפטריות,ויכול ליצור עובש לאחר 3 חודשים.
הקרם שלי יצא נוזלי מדי – מה לעשות?
בדרך כלל כשמוסיפים פחות מדי מתחלב מימי (MF) או שלא ערבבת מספיק זמן ואבקת המתחלב לא נמסה בפאזה המימית עם שאר החומרים ונשארה בתחתית הקערה.
כדאי להשתמש בבלנדר ידני ולהביא את הכל לתוך מרכז הקערה עם מרית.כך הקרם סמיך יותר.
צריך גם לשים לב שהחום של שתי הפאזות יהיה מעל 75 מעלות, ולהזליף את הפאזה השומנית לאט לאט בזרזוף תוך הקצפה.
חייבים להשאיר את שתי התערובות מעל מים חמים בסיר הכפול,וכשמערבבים עם בלנדר ידני עדיין הקערה מעל המים החמים.
מערבבים כך לפחות 5 דקות.
אפשרות נוספת היא לפזר עד 0.5% קסנטאן גאם מעל לקרם תוך כדי ערבוב בבלנדר ידני. צריך לזכור שהקרם נעשה סמיך יותר ככל
שהוא מתקרר לטמפרטורת החדר.
יש בקרם גרגרים וגושים והוא לא אחיד. מה לעשות?
כניראה שלא המסת את המתחלב המימי (MF) באופן יסודי צריך לערבב לפחות חמש דקות ברציפות כדי שהקרם יהיה מושלם.
אפשר לחמם שוב ל-75 מעלות ולחזור על התהליך הקודם ושוב להקציף.
מרקם הקרם נראה בצבע אפור. מה לעשות?
זה יכול לקרות כשמוסיפים צמחי מרפא בתמצית או בחליטה לקרם. הוסיפי 2 טיפות של קארוטן או שמן גזר בפאזה השומנית.
הצבע הצהוב או הכתום יטשטש את הצבע האפור. שימי לב לא לחשוף את הצבע לשמש כי הצבע דוהה. אם רוצים שצבע הקרם
יהיה לבן מוסיפים טיטניום אוקסיד מעורבב בקצת גליצרין ואז להוסיף את זה בסוף התהליך לפני השמנים האתריים.
לקרם יש ריח לא נעים מה לעשות?
יכול להיות מכמה סיבות. ראשית,שמן בוראג’ אורגני בעל ריח חזק או שמן נבט חיטה כנ”ל. לויטמין A יש ריח לא כל כך נעים.
לרוב חמרי הגלם הטבעיים והלא מעובדים יש ריח.
אפשר להקהות את הריחות על ידי הוספת שמן אתרי בנזואין שהוא גם משמר, וגם סנדלווד,ארז או פצ’ולי.
הקרם יותר מדי כבד. איך להפוך אותו ליותר קליל?
אפשר להוסיף קצת יותר מים (להוריד 25% מסך כל המים בשלב הראשון).
אם הוא לא דליל מדי. אם משתמשים בבלנדר ידני זה מכניס אווריריות לקרם.
להוריד מים ולהוסיף ג’ל אלוורה לאחר השלב השלישי. הג’ל חייב להיות דליל כדי שאפשר יהיה להכניס אותו לבקבוק, ולכן הג’ל
הופך את הקרם לאוורירי ונוזלי יותר.שימי לב לכמות המשמרים הנכונה.
איזה סוג של נוזלים אפשר להכניס לקרם חוץ ממים מזוקקים?
עדיף מי מעיינות או מי גשם שאוספים מאמצע החורף. חברות מסחריות משתמשות במים מזוקקים והם חסרי חיים. אפשר לקחת מהמזגן.